نقش کلیدی زنان در مقابله با تهدیدات نوظهور
نقش کلیدی زنان در مقابله با تهدیدات نوظهور
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: با توجه به تهدیدات نوظهور، می‌توان دریافت که نقش بانوان در مقابله با این تهدیدات از نقش مردان کلیدی‌تر است.

به گزارش صدای بناب به نقل از خبرگزاری مهر، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در سومین نشست تخصصی زنان و پدافند غیرعامل با اشاره به نقش‌ها و مأموریت‌های بانوان در حوزه پدافند غیرعامل، اظهار داشت: دفاع غیرعامل بخشی از منظومه دفاعی کشور در حفاظت از دارایی‌های اساسی و راهبردی، امنیت و زیرساخت‌ها را شامل می‌شود؛ به ویژه آنکه شاهد تغییر در ماهیت و پیچیده شدن تهدیدات هستیم.

سردار جلالی با بیان اینکه سازمان پدافند غیرعامل کشور با توجه به نقش مؤثر زنان در جامعه، مطالعات خود را برای تعریف نقش‌های جدید برای زنان در حوزه پدافند غیرعامل آغاز کرد، افزود: زن در ساحت‌های مختلفی در اجتماع حضور دارد و نقش‌های راهبردی اساسی هم دارد که باید به آن توجه کرد.

وی با بیان اینکه یک ارتباط اساسی بین زن، خانه و خانواده وجود دارد، گفت: چشم‌انداز و هدف غایی این است که خانواده‌هایی بصیر، مقاوم، آماده، تاب‌آور، مصون و پایدار داشته باشیم که در کنار خانه امن و پایدار، در برابر انواع تهدیدات آماده و تاب‌آور باشند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به تعریف خانواده آماده و مصون، توضیح داد: این مفهوم به معنای بی‌اثرسازی تهدید بر خانواده است. در واقع یکی از نقش‌های پدافند غیرعامل همین براثر کردن پیامدهای تهدید است.

سردار جلالی با اشاره به اهمیت خانواده امن، تصریح کرد: خانواده امن، محله امن و تاب‌آور را به دنبال دارد و محله امن و تاب‌آور نیز شهر مصون و در نتیجه جامعه و کشور پایدار را به دنبال خواهد داشت.

وی نقش‌آفرینی بانوان در نهاد خانواده را از ابعاد مختلف از جمله بهداشت روانی، بهداشت محیط، بهداشت رفتاری و حرفه‌ای، خانه تولید محور، مدیریت مصرف حائز اهمیت دانست.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تبیین تقسیم‌بندی تهدیدات، به توضیح تهدیدات نوظهور از جمله تهدیدات بیولوژیک که نمونه بارز آن کرونا بود پرداخت و ادامه داد: تهدیدات اقتصادی و تهدیدات شناختی نیز گونه‌ای دیگر از این تهدیدات نوظهور است که باید به آن توجه داشت. نکته اینجاست که وقتی چهره تهدید عوض می‌شود، ما با تکالیف جدیدی مواجه می‌شویم.

سردار جلالی با بیان اینکه با توجه به تهدیدات نوظهوری که توضیح داده شد، می‌توان دریافت که نقش بانوان در مقابله با این تهدیدات از نقش مردان کلیدی‌تر است، خاطرنشان کرد: برای نمونه رعایت الگوی مصرف در خانه، توجه به تولید محوری خانواده، خانه‌ی بهداشت‌محور، رعایت الگوی تغذیه سالم و مواردی از این دست همه از جمله مواردی است که با توجه به نقش مدیریتی زنان در خانه باید آن‌ها را در نظر گرفت.

به گفته وی آموزه‌های دینی ما در حوزه سبک زندگی، الگوهای رفتاری، رعایت بهداشت که به طور کلی می‌توان آن را جزو مقوله پدافند زیستی دانست، می‌تواند پشتوانه معنوی و فکری خانواده را تقویت کند و زنان به عنوان مدیر خانواده می‌توانند در این میان نقش‌آفرینی کنند.

سومین نشست تخصصی زنان و پدافند غیرعامل با حضور حجت‌الاسلام کاظم صدیقی امام جمعه تهران، فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی، مینا بیابانی رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور، جمعی از مسئولان سازمان پدافند غیرعامل کشور و بانوان برتر در حوزه‌های پدافند غیرعامل در سالن شهید آبشناسان این سازمان برگزار شد.

  • منبع خبر : خبرگزاری مهر